Overgangen fra børnehave til SFO

I Staby har vi den store fordel, at børnehavebørnene er vant til at dele hus med skolebørnene. De færdes derfor som en naturlig del i SFO’en. Især den sidste tid af børnehavelivet forsøger vi, at børnehavebørnene deltager i nogle af aktiviteterne i skolegruppen, så de vænner sig mere og mere til livet i SFO’en. De 2 måneder børnene går i førskolegruppe, vil de være en del af SFO’en hver dag og indgå i de daglige aktiviteter på lige fod med resten af børnegruppen.

På trods af dette vil de fleste børn og forældre opleve en stor forskel på at gå i børnehave og i SFO.

Børnene skal vænne sig til at de er de små, hvor de plejer at være de store i børnehaven.
Både børn og forældre skal vænne sig til den større frihed og ansvar, der kommer med det at være SFO barn. At der ikke er så mange voksne som i børnehaven.
Personalet ved ikke altid lige præcist, hvor Jeres barn er. Vi anbefaler derfor, at I giver Jer god tid til afhentning.

Hverdagen i SFO

 

I SFOèn vil dit barn/børn opleve en hverdag med struktur, genkendelighed nærvær og hygge. Børnene vil i SFOèn have mulighed for den frie leg og tilrettelagte aktiviteter.

Til hverdag er der to voksne i SFOén. Den ene voksen vil primær være på aktiviteter, hvor den anden vil være praktisk,så som sende hjem, holde opsyn div. steder mv.

I SFOèn må børnene lege ved/i skolegården (lmultibanen), skolegården (legepladsen),  boldbanen og hoppepuden. Børnene vil ligeledes være til at finde i SFO``en, gymnastiksalen og puderummet.

Efeter aftale med børnehaven, må SFO-børnene lege i børnehaven, samt på børnehavens legeplads. Efter skole skal børnene udenfor fra 13.20-13.40. Efter ude-tid må børnene være indenfor eller fortsat udenfor.

 

Forældresamarbejde

I SFOèn vægter vi et godt forældresamarbejde. Vi ser gerne et ærligt og fagligt samarbejde, hvor vi ønsker et højt inforamtionsniveau begge veje.

Svømning

Sidst tirsdag i hver måned er der svømning for alle børnene i SFOèn. Som hovedregel deltager Mette, Bjarke og Edit til svømning, hvor de holder opsyne med børnene. Der vil ligeledes være en livredder tilstede. Edit vil være i vandet sammen med børnene, i det varme bassin. I ugen op til, vil i modtage informationer på AULA omkring svømning.

 

Gamerdag

Der er gamerdag en gang i måneden. efter udetid, vil gamerdag begynde og den slutter igen kl 15.30. Gamerdag er ikke en "skal-ting" Det er helt frivilligt.

Retningslinjer:

Børnene benytter udelukket deres skolecomputer. Man må derfor ikke medbringe computer/ipads hjemmefra. Roblox må spilles af børne 1-4 klasse. Børnehaveklassen benytter portaler fra skolen af: Villeby, Ramasjang, Digipuzzle osv.

Børnene skal sidde ved bordene i indskolingens klasser eller i fællesrummet.

De voksne bevæger sig rundt- hjælper og holder opsyn. Youtube, TikTok og Y8 må ikke benyttes i SFOèn.

Hyggeklub

Hyggeklub er hver torsdag for børnehaveklassen og 1. klasse. Børnene mødes efter udetid klokken 13.40. Derefter samles vi i køkkenet, hvor vi spiser eftermiddagsmad fælles. Efter eftermiddagsmaden vil der være planlagt en aktivitet for børnene. For at skabe gode relationer blandt børnene i børnehaveklassen og 1. klasse.

 

Cirkus Workshop

Cirkus workshop er hver onsdag fra kl 14.00 - 15.30. De første gange er frivilligt, derefter vælger man at være fast på holdet.

Klubbelubben 

Klubbelubben er for 2. 3. og 4.klasserne. Deter frivilligt om man vil deltage i klubbelubben. Det er hver torsdag. Der vil være forskellige aktiviteter for børnene. Nogle torsdage vil der være gamerdage. - Hvor de samme retningslinjer gælder som ved gamerdag.  hvor der er voksent opsyn.

AULA

  • Beskeder skal gives inden klokken 13.00. Disse beskeder kan omhandle bustider, selvbestemmer
  • Husk at skrive aflevering/hente-tider på AULA. (dette giver en tryghed gfor børnene, og hjælper os voksne, til at hjælpe barnet).
  • Jeres barn/børn skal hver dag huske at trykke sig ind og ud på komme/gå skærmen.
  • Sige farvel til en voksen. 

Mobil telefon

Mobiltelefoner forbliver låst inde i skolen indtil børnene skal hjem. Hvis der er gamerdag eller anden aktivitet, hvor mobiler må bruges, låser vi dem ud.